Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Newb here, I need help with Neogeo and a rom...

  1. #1
    The New Kid
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    8

    Default Newb here, I need help with Neogeo and a rom...

    Hello there. I got Neogeo Rage X some time ago with that neogeo.zip file and I got SVC Chaos. I t plays games like Metal Slug/KOF fine but when loading up SVC Chaos, it stops with an error "unable to program roms". Its in the rom file and everything, zipped up as well.
    Any suggestions on how to fix this problem? Thanks in advance.

  2. #2
    Immortal -=VampyR=-'s Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Stalking Victims
    Posts
    1,571

    Default Re: Newb here, I need help with Neogeo and a rom...

    Check my thread here
    http://forums.emulator-zone.com/showthread.php?t=4728

    ...or simply search the forum for SVC Chaos..you'll find the answers
    I recommend you Nebula 2.24 with a loader but you must find it yourself since loaders are illegal on this forum

    Try Kawaks too..NeoRageX is sooo old...

    I hate half of you...especially the dumb ones.
    Some of you are on my blacklist and so shall be any asswife that tries to prove he's worth anything.
    If this post somewhat offends your silly arse,then I proved my point.
    You have been warned so don't cry to your momma about it later on...or any mods for that matter.

  3. #3
    Senior Talker cloud4004's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Daydream Nation
    Age
    32
    Posts
    596

    Default Re: Newb here, I need help with Neogeo and a rom...

    Try different version's of Neogeo Rage, if that dosen't work... Maybe it's a bad rom?

  4. #4
    The New Kid
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    8

    Default Re: Newb here, I need help with Neogeo and a rom...

    Thanks for the help guys, I got it working. But the only problem is that during the game when there is dialogue, the game freezes. Why is that? Any suggestions on how to fix this? I've got other emulators like nebula and kawaks but SVC chaos is not listed on there. If it can't run on neoragex then i'd rather use nebula. I have no idea how to use kawaks.
    Last edited by hyperkon; November 6th, 2005 at 07:29.

  5. #5
    Crazy Frog montpics's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,531

    Default Re: Newb here, I need help with Neogeo and a rom...

    Read through the thread in which that question had been answered about editing a romdata file on Nebula.


  6. #6
    Immortal -=VampyR=-'s Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Stalking Victims
    Posts
    1,571

    Default Re: Newb here, I need help with Neogeo and a rom...

    Quote Originally Posted by hyperkon
    Thanks for the help guys, I got it working. But the only problem is that during the game when there is dialogue, the game freezes. Why is that? Any suggestions on how to fix this? I've got other emulators like nebula and kawaks but SVC chaos is not listed on there. If it can't run on neoragex then i'd rather use nebula. I have no idea how to use kawaks.
    hyperkon,you will have to search here
    and here

    Now...if you read carefully you'll now what to do.(or what the fuss is all about)
    I got it working pretty fast...it's easy.If you're a total noob in computers you won't make it.Still,you don't need much PC knowledge,man.
    Here's what you need,in short...Nebula 2.24 with a loader (or Kawaks with loader,but loaders are illegal here you know),and a rom called svchaos.zip with the correct CRC.(you can see the CRC in WinRAR).
    If the CRC's don't match you have to edit them in notepad and save as .dat file.Kawaks is pretty much the same as Nebula,SVC Chaos is working in both emulators.

    p.s. - don't bother with NeoRageX,I don't think it can work on this emulator...
    Last edited by -=VampyR=-; November 7th, 2005 at 01:15.

    I hate half of you...especially the dumb ones.
    Some of you are on my blacklist and so shall be any asswife that tries to prove he's worth anything.
    If this post somewhat offends your silly arse,then I proved my point.
    You have been warned so don't cry to your momma about it later on...or any mods for that matter.

  7. #7
    The New Kid
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    8

    Default Re: Newb here, I need help with Neogeo and a rom...

    So I got Nebula 2.24 with a loader. And I found it when loading the game. When I double click it, its says: Error - svc_p1.rom svc_m1.rom missing. Continue?
    When I press Yes, Windows says its a non-responsive programme and must shut down crap.
    So is this something with the CRC thing?
    Thanks in advance.

    Actually I got those files(.rom) in another faulty rom except for the svc_m1.rom I have a svc-m1.rom, and I put them together. But when I load it says svc_p1.rom "Bad CRC Expected 1CC8FB7A, Found 7BDC4420.
    Do I have to change the CRC or something?
    Last edited by hyperkon; November 7th, 2005 at 04:41.

  8. #8
    Immortal -=VampyR=-'s Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Stalking Victims
    Posts
    1,571

    Default Re: Newb here, I need help with Neogeo and a rom...

    Hey...you're half-way there.
    Change the name of the file and CRC according to what the emulator expects...and you're set.Also on my emus it works even without setting the correct CRC...I've set it just to be everything perfect.

    Here's a pic of mine...don't worry if your CRC's don't match mine...

    Last edited by -=VampyR=-; November 7th, 2005 at 11:56.

  9. #9
    The New Kid
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    8

    Default Re: Newb here, I need help with Neogeo and a rom...

    So how exactly do I change the CRC? I think I did something wrong when I tried to change it in Notepad or something, I can't save as a .rom file no more.
    Mine is almost the same to yours pbdizayn except for that svc-m1.rom.
    Thanks and Thanks in advance.

  10. #10
    Crazy Frog montpics's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,531

    Default Re: Newb here, I need help with Neogeo and a rom...

    Even you did something wrong, you can change back to *.dat file by renaming them.

    >CLICK HERE!< (For anyone who had problems renaming files ONLY)

    Note : You can change CRC from *.dat file by editing.


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •