Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Newbe Help Please

  1. #11

    Default Re: Newbe Help Please

    that is where I got my .160 from. I use romvault instead of clrmame because I didn't really understand it. Romvault has a nice howto on youtube

  2. #12
    Controller Man ulaoulao's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    FL
    Posts
    3,336
    Blog Entries
    2

    Default Re: Newbe Help Please

    Well I dont use PD any more but I can not mention the name of the private tracker I use ( against rules there) but when I download them, I get the set + mame and all files work out of the box.
    Original, the only way to play.

    Forums
    main page - Working controllers

  3. #13

    Default Re: Newbe Help Please

    Well I got a little upset and deleted the whole drive. Now I have 0.161 downloaded with hyperlaunch and hyperspin. For the most part it at best it KINDA works. If I open a game manually I can get it to work but in hyperspin my buttons and joy sticks do not work. I followed a howto on youtube for joytokey and had no luck. I still don't have a lot of games but I guess I can work on that after I get it to function right. Any ideas?

  4. #14

    Default Re: Newbe Help Please

    I don't use frontends so cant say why those maynot work. But mame will probably be fine, if you set it up right.

    you can of course configure each game indevidually to have the joystick controller enabled or not. But you could open the root [mame.ini] using notepad or whatever, its located in the mame root directory (were mame.exe is located) and scroll down to the [joystick 0] option and just change it to [joystick 1]. it will then be enabled by default on all games.

    If [mame.ini] cant be found in the mame root directory, it simiplly maynot have been created.. to do so, just open Windows Command Prompt [>start/run/"cmd"] and type..
    Code:
    "C:\path to mame\mame" -cc
    the -cc simply means create config

    note you can also verify your roms using mame itself if u like,
    Code:
    "C:\path to mame\mame' -rompath "path\to\roms";"path\to\bios" -verifyroms *>>"path\to\where\ever\mamelog.txt"
    or replace the wildcard * with a romname no extension.
    this will make the log more readable
    Code:
    FOR /F %a IN ('dir /B "path\to\roms"') DO (echo.>>"path\mamelog.txt") && ("C:\path to mame\mame" -rompath "path\to\roms";"path\to\bios" -verifyroms %~na>>"path\mamelog.txt")
    also note all of these commands and options are listed in mames help files in its docs root folder i think, labeled config, windows, readme, etc.

    you could also use the -lc mame switch if im not mistaken to list clones of the rom, if it doesnt operate, perhaps its a version clone and your missing its Parent rom or Bios.

  5. #15

    Default Re: Newbe Help Please

    Mame runs fine it's when I use hyperspin. Everythnig works fine up until it's time to choose a game the my select/start butoon stops working. Works fine in every screen until that point.

  6. #16

    Default Re: Newbe Help Please

    I found out it is working. I'm not waiting long enough. There definitely a problem. Once I choose a game and hit select it takes 11 secs before game starts to load. I checked my task manager and hyperspin at idle in task manager under processes hyperspin is running at 80%. The computer should be good enough to run. It is running windows 7 32bit. processor is a 2.2 ghz and 4 gig memory (usable 2.94). any ideas whats maybe going on?

  7. #17

    Default Re: Newbe Help Please

    Quote Originally Posted by ulaoulao View Post
    Do your options match your rom types? I.E split sets looking for split roms? Sounds like it is just not finding the files.
    I have downloaded MameUI32 .160 and that seems to be opening right. I have downloaded roms .160 and put the zipped folders in mame roms folder. Did a game search, audit, refresh and another game search and maybe, just maybe have 6 games that work. I've download many rom sets with matching roms and have no luck.

  8. #18

    Default Re: Newbe Help Please

    Quote Originally Posted by KAISY View Post
    I have downloaded MameUI32 .160 and that xender discord omegle seems to be opening right. I have downloaded roms .160 and put the zipped folders in mame roms folder. Did a game search, audit, refresh and another game search and maybe, just maybe have 6 games that work. I've download many rom sets with matching roms and have no luck.
    Do your options match your rom types? I.E split sets looking for split roms? Sounds like it is just not finding the files.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •