PDA

View Full Version : Any good dreamcast emulators?



daredevil_62004
December 12th, 2005, 23:20
Are there any good dreamcast emulators that play retail games?

alcoatjez
December 12th, 2005, 23:24
Chankast is all you need :)

daredevil_62004
December 13th, 2005, 02:44
I can't download the chankast emulator from this site. It brings up a weird page.

Jale
December 13th, 2005, 03:07
It doesn't happen with me. Are you using Firefox?

daredevil_62004
December 13th, 2005, 07:08
I got it to download. how do I load a game once I get the bios file. Do I need anything else?

alcoatjez
December 13th, 2005, 10:35
Chankast, BIOS, game. That's all you need. Try it first, then ask again ;)

daredevil_62004
December 13th, 2005, 19:37
When I load the emulator it brings up the dreamcast main menu but can't read my games?

Alexander_13
December 13th, 2005, 21:07
when you get the it you need to burn it with daemon tools

alcoatjez
December 13th, 2005, 22:03
when you get the it you need to burn it with daemon tools

Daemon tools doesn't burn. You can mount it to a virtual drive with D-Tools and then Chankast will see it as a real CD.

daredevil_62004
December 13th, 2005, 22:36
How do I do that? I've never used an emulator that doesn't use roms.

Genome
December 14th, 2005, 17:32
just as he said download daemon tools. then you have to download a program called alchohal 120%. this program makes the virtual image of your disk. and then you mount it with daemon tools which is your virtual cd drive. then when your in chankast you just select the drive created by daemon tools and run the game.


daemon tools
www.daemon-tools.cc/


alcohol 120
www.alcohol-soft.com/

G4m3r
December 18th, 2005, 12:55
i've done that and the game wont start,when i hit the play icon it says that there is no gamecd in the drive.the game is Sword Of Bersek,i've used daemon tools v.4.

alcoatjez
December 19th, 2005, 09:14
Did you set the correct drive letter for the virtual drive in the Chankast options?

hagbard
December 19th, 2005, 20:22
Looks to me an IOCTL / ASPI problem. This thread (http://forums.emulator-zone.com/showthread.php?t=5023) might help you