PDA

View Full Version : Modem Problems



DrAkeNgaRd_KneLL
January 25th, 2005, 15:49
i hav some troubles with my modem... here it goes: i hav a 56K modem but here is the thing it displays: status:
duration:
speed: 31.2 Kbps

a few years back when i had my other 56K modem that broke down, it had a connection speed of 52.6 Kbps and i played online games quite fast but now this new crappy modem ruined everything that i played online... heeeeelllllpppp! :(

froster1990
January 25th, 2005, 18:25
Try erasing your history and cookies, and download a spyware program, some spyware programs can really slow down your computer.

LoGoS_dArK
January 25th, 2005, 18:36
ahh good suggestion, but spyware wouldnt have anythin to w/ modem speed, just the ram speed.......this is wot i suggest that u do:
-first uninstall ur modem from ur comp then see if it needs to be cleaned
-second put the modem back in the comp
-third find out the full modem name, includin serial #, & the modem software driver
-go to driver.com w/ that info, then get a generic version of the modem software driver
-then unistall the old software, then replace w/ the new generic version

see if this will help u out, if not, i can probably get u through it another way, k!!

froster1990
January 25th, 2005, 18:42
:confused: What i'm lacking here is smarts... How can you know that much!!! Also it might be that I have no Modem, just high speed... :confused:

LoGoS_dArK
January 25th, 2005, 18:45
well, it helps that i have my own comp business..........PC plus..........i get ?'s like that all of the time!!

Jale
January 25th, 2005, 19:17
Try erasing your history and cookies, and download a spyware program, some spyware programs can really slow down your computer.
ANTI-spyware program.

LoGoS_dArK
January 25th, 2005, 19:19
yeah huh.......way to correct him on that one!!

Fable
January 31st, 2005, 07:38
lol I don't think I have a 56k modem...

Jale
January 31st, 2005, 14:10
Why not switching to broadband?

Fable
February 1st, 2005, 01:34
I'm poor.... I need dsl.... the cs bots are getting easy.....

Danny
February 1st, 2005, 12:32
ahh good suggestion, but spyware wouldnt have anythin to w/ modem speed, just the ram speed.......this is wot i suggest that u do:
-first uninstall ur modem from ur comp then see if it needs to be cleaned
-second put the modem back in the comp

Why would you say this? His modem is obviously connected properly and it is
possible that spyware could be slowing down his internet connection. Don't
give people poor advice just to brag how you're a "software/hardware
troubleshooter".

DrAkeNgaRd_KneLL: What speeds can you get downloading? If it's 4.5kb/s or
more, your connection isn't really slow. Your connection speed can be
effected by the quality of your phone line, if you use an extension that could
be where the problems at. Scan for spyware like froster said, it could be
taking up your bandwidth making downloads slower. Also update your drivers
like LoGoS_dArK said, but don't bother about taking out your modem then
putting it back in, that's just pointless.

Have a look at this link and try what they say.
http://www.56k.com/trouble/connect.shtml

DrAkeNgaRd_KneLL
February 1st, 2005, 12:54
hmmmm... i was thinkin about apgrading my modem to high speed dsl but the prices here are really damn high... card are alot cheaper tho...

my old modem downloads at 6.2 KBPS,,, damn fast for a modem.... played CS quite fine with that old one but it broke down due to overusage

this might have a prob. with the modem cuz my comp. hangs sometimes while dialing... :confused:

Jet Set Willy
February 1st, 2005, 20:41
Jesus Christ... RAM speed?! What do you think "RAM speed" is, LoGoS? How do you suppose it affects the modem drivers and TCP/IP functionality of the OS?

Prick.

LoGoS_dArK
February 1st, 2005, 22:01
what fuck is problem.............!!!!!!!!!!!!!!

Jale
February 1st, 2005, 22:03
what fuck is problem.............!!!!!!!!!!!!!!
It's no use, let it be... :sleep:

RockY
February 1st, 2005, 22:09
Now that's called pursuit.
Don't get exalt, his God account is banned.

Fable
February 2nd, 2005, 01:27
lol God.... funny.... heh heh

DrAkeNgaRd_KneLL
February 2nd, 2005, 16:20
the line might be broken... tried you advise tho logos, thanks for the help.... i still think that its the modem that is broken... :) LOL! :happy:

onewecallgod
February 3rd, 2005, 05:25
what fuck is problem.............!!!!!!!!!!!!!!
the problem is that ram speed has nothing to do with spyware....

LoGoS_dArK
February 8th, 2005, 07:46
okay, my bad, for that little bit of messed up advice, it was like 8:00am, i guess i wasnt thinkin right, i just really hope that the guy gets his modem workin again!! :fuckyou:

DrAkeNgaRd_KneLL
February 8th, 2005, 09:02
my modem is broken... no point arguing with that....

Fable
February 9th, 2005, 01:23
:my_santa: get a new one. or upgrade